|
ID - NOWA PŁYTA AMJ |
| Autor |
Wiadomość |
GoMi
lub Migootka

|
Wysłany: 29 Styczeń 2008, 15:09
|
|
|
Zajedwabiście
Dajcie znać, jeśli wytropicie album gdzieś w sklepie internetowym albo zwyczajnym. |
|
|
|
 |
eeyore
zwany Kasiorkiem ;)
|
Wysłany: 29 Styczeń 2008, 21:37
|
|
|
Ale, teraz nie pamiętam, w którym dziale, gdzieś była track lista międzynarodowej wersji ID i chyba nie ma tam nic nowego, prawda?
Tak czy owak, bardzo się cieszę, bo w ten sposób Anię pozna więcej ludzi :)
No ale ten live album to będzie mi spędzał sen z powiek... |
_________________ j'aimerais tout comme avant
lire sur ton visage
sentir ton cœur
contre moi te serrer tendrement
ne jamais tourner la page, ma sœur...
cisza na skronie, na powieki słońce... |
|
|
|
 |
quagmire

Wiek: 27 Dołączyła: 19 Sie 2006 Posty: 213 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29 Styczeń 2008, 23:17
|
|
|
W dziele English, Steve napisał:
| Cytat: | | Also the MP3 samples suggest we have TOTALLY different mixes to the "old" version of the tracks we already knew so its like a completely new album |
Jak wchodzę na stronę podaną na stronie oficjalnej, to tam sa próbki mp3, ale nie mogę ich odsłuchać I nie wiem, czy są inne miksy czy nie? Słuchaliście? |
|
|
|
 |
ola.niebo

Wiek: 21 Dołączyła: 02 Lis 2007 Posty: 554 Skąd: niebo nad Warszawą
|
Wysłany: 30 Styczeń 2008, 09:51
|
|
|
| Odsłuchałam część, ale nie zauważyłam różnic. ;> Zauważyłam tylko pomyłkę - zamiast 'Daleko' słychać 'Jakby nic się nie stało'. Hm. Ale kto wie... poza tym, międzynarodowa ID zawiera w sobie moje zdecydowane faworyty z ID i maxisingla Skłamałabym, dlatego... szukajmy płyty, kupuję! (; |
_________________ "Są pewne pervers – natury, które literaturę biorą jako muzykę, malarstwo tłumaczą na język literacki, a od muzyki doznają halucynacji wzrokowych". |
|
|
|
 |
Martynika
|
Wysłany: 30 Styczeń 2008, 16:13
|
|
|
| Ja również odsłuchałam wszystkich framgentów i nie wydaje mi się, żeby były one inne, nowe. Może się mylę, nie wiem... |
_________________ "Nie myślcie o mnie źle, widać nam chodzi nie o to samo..." |
|
|
|
 |
Justine

|
Wysłany: 30 Styczeń 2008, 16:26
|
|
|
Ja mam podobne wrażenie |
|
 |
Oriel

|
Wysłany: 4 Luty 2008, 09:38
|
|
|
Nie wiem, może się mylę, ale o uszy mi się obiło, jak Ania kiedyś mówiła "Pracujemy ciężko nad międzynarodową wersją ID". Czy ta praca miałaby polegać tylko i wyłącznie na dobieraniu utworów do płyty i pisaniu angielskich tekstów do bookletu? W sumie możliwe, bo z tym też pewnie jest roboty, ale skoro "Secret" zawierała teksty po angielsku i były minimalnie zmienione aranżacje, to może i tu tak będzie a sklepy internetowe, wymyśliły, że to ten sam album tylko z innym przeznaczeniem? Gdyby tak było, że będą inne teksty to warto kupić ten album ze względu na wokalne doznania i brzmienia słów. U Ani to coś pięknego (vide "Zrób co możesz").
A album live to ma być coś w stylu Farat? Może będzie DVD :D Ja chcę :D :D :D |
_________________ Ja na Last.fm
 |
|
|
|
 |
bossa
Kasia

Wiek: 26 Dołączyła: 19 Sie 2006 Posty: 301 Skąd: białostockaŚlązaczka
|
Wysłany: 10 Luty 2008, 21:57
|
|
|
| Oriel gdzie taką fotkę wypatrzyłeś (Avatar z Anią). Może Ania z Marcinem chcieli coś zmienić (ciężka praca), ale ostatecznie postanowili wydać płytę bez żadnych poprawek w aranżacjach?! |
|
 |
Marek
|
|
|
|
 |
GoMi
lub Migootka

|
Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 13:57
|
|
|
Na to wygląda |
|
|
|
 |
ladybird

Wiek: 21 Dołączyła: 21 Cze 2007 Posty: 188 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15 Grudzień 2009, 19:58
|
|
|
ale ja kocham tę płytę... najważniejszy krążek mojego życia.
Dzisiaj poczułam to na nowo.
Majsterszyk! |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/unborn-seed |
|
|
|
 |
ola.niebo

Wiek: 21 Dołączyła: 02 Lis 2007 Posty: 554 Skąd: niebo nad Warszawą
|
Wysłany: 21 Grudzień 2009, 11:24
|
|
|
Dzięki Marcinowi też poczułam wszystko od nowa.
Chociaż widziałam i słyszałam ID na żywo wiele razy, to nie wyobrażam sobie, na tę chwilę, promocji nowego albumu (wyczekiwanego niecierpliwie, swoją drogą), i koncertów nie rozpoczynających się od Ciszy/Spróbuj... |
_________________ "Są pewne pervers – natury, które literaturę biorą jako muzykę, malarstwo tłumaczą na język literacki, a od muzyki doznają halucynacji wzrokowych". |
|
|
|
 |
MJD

Wiek: 22 Dołączył: 15 Wrz 2006 Posty: 370 Skąd: Wrocław/Goleniów
|
Wysłany: 21 Grudzień 2009, 14:41
|
|
|
cieszę się, że mam w tym swój udział i absolutnie zgadzam się w kwestii rozpoczynania koncertów Ciszą/Spróbuj. Szczególnie "Cisza..." jest jednym z moich ukochanych tematów, chociaż... byłbym całkowicie usatysfakcjonowany, a nawet niezmiernie szczęśliwy, gdyby któryś z koncertów zaczął się tak jak "Farat":)
Nowy album... Marzyłbym sobie, żeby w ramach prezentu świątecznego pojawił się na stronie jakiś drobny komunikat o premierowej produkcji, jakaś maleńka informacja, cokolwiek czekam na tę płytę z wytęsknieniem! |
_________________ Tell me You love me
www.wdobrymtonie.wordpress.com |
|
|
|
 |
mika19
|
Wysłany: 21 Grudzień 2009, 23:45
|
|
|
| ladybird napisał/a: | ale ja kocham tę płytę... najważniejszy krążek mojego życia.
|
Ja podobnie. Ta płyta tak naprawdę ,jak to Ania użyła pięknego określenia "penetruje zagadki duszy".Myślę,że szczególnie jest to wyeksponowane w jakże głębokim utworze "Spróbuj mówić kocham". Ta piosenka jest absolutnie numerem jeden w moim życiu... |
_________________ Maria |
|
|
|
 |
|
|